onsdag 24. april 2013

Nationaldragt: Grønland

Dette er resultatet av at man plutselig skjønner at man til tross for å ha bodd i Grønland aldri har tegnet en grønlender i den tradisjonale nationaldragten.

Derfor brukte jeg dette gamle postkortet som utgangspunkt. Dette postkortet viser to små jenter, det ser man på den fargerike perlekragen og fargene på drakten. (Mannens tradisjonelle drakt har en helt enkel hvit anorakk og sorte enkle bukser.)


Tegnet så opp de to jentene ganske nøye da de er hovedfokus i tegningen, selv om dette tok laaang tid. klarte det på 3 forsøk (jeg er nemmlig min egen største kritiker).


Valgte å bruke promarkers som er tusjer laget for å tegne tegneserier og lignende. Gjorde litt om på fargevalget for å få en lysere tone i bilde. Den under viser hvordan bilde er (høyoppløselig skannet, så man ser allestreker  og "feil".

Denne viser hvordan tegningen ser ut på avstand (PS, denne er tatt på avstand og med mobilkamera i et halvbelyst rom). Når man ser på det fra litt avstand blandes nemmlig strekene så det ser mer sammenhengende.

Hva synes dere? :)

PS for flere bilder underveis i prosessen er de å finne på instagramen min som du kommer til ved å trykke på den blå knappen under:
Instagram



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar